Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
Center, front, effekt, sub... Sokpontegyhez!
 • Oldal:
 • 1
 • 2

TÉMA: Wharfedale Valdus Home Cinema Series

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 04 10:29 #33252

 • oroszlala
 • oroszlala profilkép
Janó beküldte:
Attól függetlenül nem igazán értem ezt a rendszert, nem leszólni, akarom, mert gyönyörű. Az első állók tetején az a pici az mi?
Hátra valóban kellenek állók? A center nem túl pici ehhez a rengeteg állóhoz? AZ a sub nem kevés picit?

Létezik egy újabb technológia Audyssey DSX néven, mely lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy a már megszokottnak számító hátsó háttér (Surround Back) hangsugárzókhoz hasonlóan, elől, a center hangdoboz és a filmet néző/hallgató személyek középvonalához képest 60º-os szögben jobbra, illetve balra eltolva is elhelyezhessenek egy ún. „Front Wide” hangdoboz-párt, amely az Audyssey DSX alkalmazásával homogénebb és kiegyenlítettebb, ugyanakkor nagyobb mélységgel rendelkező front hangteret hoz létre. Másrészt, az Audyssey DSX a készülékekhez csatlakoztatott plusz front hangsugárzókkal képes arra, hogy a nem irányított lesugárzású, „magassági front” hangeffekteket – mint például a zuhogó eső hangja – is hallhatóbbá tegye, csakúgy, mint a Dolby Pro Logic IIz esetében. Tehát ezeket a pici sugárzókat (melyek csak a közép és magas tartományt továbbítják, két fajta pozícióba lehet elhelyezni a frontsugárzókhoz képest: vagy kiszélesíteni azokat, vagy magasítani azokat. Nekem még nem kerültek fel a rendeltetési helyükre, de én magassági sugárzóknak fogom használni őket. (Csak még nincs állványom, hogy felfúrjam őket) Valahogy így kell elképzeli az elhelyezésüket (sárgával jelzett dobozok):

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Utolsó szerkesztés: 2012 márc. 04 10:42 Beküldte oroszlala.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 04 10:18 #33248

 • Janó
 • Janó profilkép
Értem én, csak nem így képzeltem volna el a dolgokat. Minél mélyebb frekvenciákra megyünk annál nagyobb membránméret kell, és teljesítmény.

Én ha nagyon nem tudnám hova rakni a pénzem vennék dupla 38-46-os subokat. Az lenne az alapja :D Sosem a hangerő a cél, mert idétlenkedni, szomszédokat terrorizálni bóvli SAL-al is lehet, de mint hogy irtad, nem mindegy, hogy mivel gyorsítunk 50-ig. Lehet meglepődnél egy 40-es mélyen alaphangerő is.

De még mindig nem válaszoltál arra, mi az a pici hangfal a nagy állók tetején? Mi célt szolgál?Nem azok lennének a hátsók igazából? Be vannak kötve?
Utolsó szerkesztés: 2012 márc. 04 10:19 Beküldte Janó.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 04 10:12 #33245

 • oroszlala
 • oroszlala profilkép
tody2121 beküldte:
Mi lenne ha ütősebb aktív subod lenne :D Úgy néz ki így is elég ütős lehet :hehe

Hidd el, hogy csalóka mérete ellenére akkorát ut, mint Papp Laci fénykorában. Sajnos szinte alig kapcsolom be, mert tekintettel kell lennem a szomszédra, ahol kb 5 gyerek van. De ezt a hiányosságot azért RÉSZBEN pótolja a 6db Valdus 500-asban a 12 db mélynyomó, bár azok természetesen nem olyan mély frekvenciáig mennek le, mint maga a mélyláda. Imádom a basszust, a duborgést, a Godzilla lépkedést, a foldrengést, a robbanást - de mégsem tehetem meg, hogy úgy mozizzak, ahogy akarok. Szóval még sok is az a sub nekem, nincs szukség nagyobbra, úgysem tudom kihasználni. Ez egy olyan fílíng, minthogy veszel egy 3000cm2-is, biturbós Micsút, - de max 50-nel mehetsz vele a városban. Viszont az nem mindegy, hogy mennyi ido alatt éred el az 50-et.... Nálam is ez a helyzet. Nagyon szépen szól a rendszer halkan is, és rengeteg tartalék van benne, amit nem csak a Vadus 500-asoknak koszonhetek, hanem az erosítonek is (meg a jó kábelezés, forrás, stb) és tudom, hogy ha alkalmam van rá, akkor boven elmehetek addig a szintig, ahol már a Nemzeti Gárdát hívná a szomszéd, ha otthon lenne mikor bedurrantom a szísztemet... :rocknroll
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 04 10:07 #33241

 • Janó
 • Janó profilkép
Attól függetlenül nem igazán értem ezt a rendszert, nem leszólni, akarom, mert gyönyörű. Az első állók tetején az a pici az mi?
Hátra valóban kellenek állók? A center nem túl pici ehhez a rengeteg állóhoz? AZ a sub nem kevés picit?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 04 09:55 #33236

 • oroszlala
 • oroszlala profilkép
tody2121 beküldte:
Szerintem is a center nem jó helyen van. Tv fölött sem lenne jó szerintem. Valahol a tv alatt közvetlenül lenne az ideális.

Én úgy tudom, hogy a kisebb, és a kozepes méretu TV-k esetében teljesen mindegy az emberi ful számára, hogy kozvetlen alatta, vagy kozvetlen felette helyezkedik el a center. Ha megy a múúúúvi, és szól az osszes tobbi sugárzó is, akkor úgyis a tv kozepébol fogod hallani a hangot jó beállítás esetén. Nagyobb tévéknél már tényleg inkább alá javasolt, mert ugye a fix kiindulási pont a TV helyes nézomagassága. Hát és ugye ezek nagyobb LCD és Plazma tívík már nemcsak jó szélesek, de eléggé magasak is, és eléggé felemelné a hangképet a center tekintetében, ha a tévé folé helyeznénk. Talán az irányított center állvány (dontott) lehet meg megoldás...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 04 09:38 #33233

 • oroszlala
 • oroszlala profilkép
Tigris beküldte:
erre ráfejelsz extrába, a frontokat feltetted állványra, még magasabbra kerültek.

Muszáj volt állványra tennem a dobozokat, mert az ulogarnitura háttámlája nagyon magas, és a mogotte levo háttérsugárzókat szószerint majdnem teljesen eltakarta volna. Így azokat felállványoztam. Na már most, az elég hulyén nézett volna ki, hogy a hat álló dobozból a két háttér, és az egy jobb oldalsó sugárzó állványon áll, a másik három, azaz a két front, és az egy bal oldalsó doboz pedig a foldon. Tehát így kerultek mindannyian állványra, és maradtak egy magasságban, ami nem csak esztétikus, de alapveto dolog kell hogy legyen. Ezzel a magassággal nincs is gond, mert az ulogarnitura is annyira magas, hogy nem teljesen ér le a lábam ulo pozicióban, és a magassugárzók kb 10 cm-rel vannak magasabban a fulem magasságához képest, amikor ulok - tehát ez még boven benne van az "eloírt" határban. A gondom a padlószonyeg volt, mert az annyira vastag és puha, hogy az állványt képtelen voltam beállítani, hogy ne billegjen, hiába állítgattam a tuskék magasságain. Hát így kerultek kolapra, ami tovább emelt 4-5 cm-ert a teljes "hangképen". Na ez már észreveheto, de nem teszi élvezhetetlenné a filmezést - legalábbis nem annyira zavaró, mint ahogy a center el van bújtatva a kozepso polcra, jó alacsonyan a tobbi dobozhoz képest... Majd szerzek valami veknyább kolapot, és akkor lesullyesztem oket amennyire lehet. Az pedig, hogy nem ér le teljesen a lábam a foldre ulo pozicíóban ha hátradolok az ulogarniturán az azért van, mert kinyitható lábtámlás a kanapé, és 4 személy tud elvileg még kényelmesebben, hosszabb távon mozizgatni... :koktel
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 03 14:22 #33191

 • mishow
 • mishow profilkép
 • Offline
 • Moderátor
 • Az ész a fontos, nem a haj!
 • Hozzászólások: 2886
 • Köszönetek száma: 193
oroszlala beküldte:
Ha sikerül center állványt szereznem, akkor lejjebb erisztem a tívít, oszt fölé biggyesztem a centert
Ha szabad bele-wau-wau .....
Én a helyedben a készülék állványt cserélném olyanra, aminek a középső polcára beférnek a lejátszók és az erősítő.
Ha jól értettem a pár nappal ezelőtti levelezést, amúgy is faállványt szeretnél.
Alul gondolom maradnak a tüskék, így felül kell kb 6-8 centi a szellőzésnek (több szvsz nem szükséges, mert a megemelt lábak miatt alulról is "huzatol" a motyó). Akkor a felső polcot uralhatja a center.
A tv-t ettől függetlenül érdemes lenne lejjebb tenni, mert az ideális nézési szög a szem síkjától lefelé 10-15 fok (képernyő középpontja a szokásos ülési magassághoz viszonyítva).

Egyébként nagyon kemény rendszer azzal a rengeteg állódobozzal! Az én ízlésemnek kicsit sok de én "közismerten" monitor-párti vagyok, úgyhogy én nem vagyok mérvadó. De neked sok örömet hozzá! :cool
Utolsó szerkesztés: 2012 márc. 03 14:22 Beküldte mishow.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 03 13:09 #33189

 • tody2121
 • tody2121 profilkép
 • Offline
 • öreg motoros
 • Hozzászólások: 2510
 • Köszönetek száma: 19
Szerintem is a center nem jó helyen van. Tv fölött sem lenne jó szerintem.
Valahol a tv alatt közvetlenül lenne az ideális.

Az az üveg elég vastag pedig :D
Mi lenne ha ütősebb aktív subod lenne :D Úgy néz ki így is elég ütős lehet :hehe

Én ha házi mozit csinálnék sok pénzből JBL L szériából csakis HK erősítővel :)

Miért pont Panasonic plazmád lett? Zsír nagyon az?
!JBL / Amcron / Harman/Kardon / AKG
Utolsó szerkesztés: 2012 márc. 03 13:10 Beküldte tody2121.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 02 06:39 #33116

 • oroszlala
 • oroszlala profilkép
Igen, igazad van Tájger... :)

Ráadásul még egy üvegasztal is ott ólálkodik a center elōtt, ami tovább ront a hangképen. Nem ilyen magasságban terveztem én sem az elhelyezését, de csak itt volt neki hely egyenlōre. Ha sikerül center állványt szereznem, akkor lejjebb erisztem a tívít, oszt fölé biggyesztem a centert.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 02 05:46 #33114

 • Tigris
 • Tigris profilkép
 • Offline
 • törzsgárda tag
 • Netragadozó
 • Hozzászólások: 1952
 • Köszönetek száma: 2
De hogy negatívat is mondjak, a center nagyon kiesik a hallgatási magasságból, és erre ráfejelsz extrába, a frontokat feltetted állványra, még magasabbra kerültek.
Sztereó: Onkyo 7711 futómű+ Musical Fidelity M1 DAC, Sansui Elő+végfok. Transparent hangfalkábel, DIY IC és tápkábelek. Dali C6 hangsugárzó.

Mozi: Onkyo Tx-NR809 erősitő, Onkyo Bd-Sp 309 3D bluray, Samsung plazma 130 cm. Dali hangsugárzó szett. DIY ic, és hálózati kábelek,...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 02 05:45 #33113

 • Tigris
 • Tigris profilkép
 • Offline
 • törzsgárda tag
 • Netragadozó
 • Hozzászólások: 1952
 • Köszönetek száma: 2
oroszlala beküldte:
Éloben azért mutatósabbak. Mindenesetre a hangzásviláguk, és teljesítményuk mellett, a megjelenésuk sem marad háttérben.

Csodálatosan szép az egész így egyben, nagyon tetszik a nálad is kialakított szimmetria. Jók a színek, az elrendezés. Olyan impozáns látványt kelt.
Sztereó: Onkyo 7711 futómű+ Musical Fidelity M1 DAC, Sansui Elő+végfok. Transparent hangfalkábel, DIY IC és tápkábelek. Dali C6 hangsugárzó.

Mozi: Onkyo Tx-NR809 erősitő, Onkyo Bd-Sp 309 3D bluray, Samsung plazma 130 cm. Dali hangsugárzó szett. DIY ic, és hálózati kábelek,...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: oroszlala

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 01 22:13 #33110

 • oroszlala
 • oroszlala profilkép
Valdus 100

A sorozat legkisebb, kétutas képviseloje, de senkit se tévesszen meg csekély kis mérete...
Az átlagos méretu szobákban front sugárzóként is simán megállja a helyét, de rendszerint háttérsugárzónak használják.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.Valdus 200

Íme a nagyobbik kétutas tesó, már terjedelmesebb kulsovel, nagyobb teljesítménnyel.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.Valdus 300

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.Valdus 400

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.Valdus 500

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.Valdus center

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 01 21:50 #33109

 • oroszlala
 • oroszlala profilkép
Éloben azért mutatósabbak. Mindenesetre a hangzásviláguk, és teljesítményuk mellett, a megjelenésuk sem marad háttérben.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Wharfedale Valdus Home Cinema Series 2012 márc. 01 21:24 #33106

 • oroszlala
 • oroszlala profilkép
Mivel ezidáig még senki szólt hozzá a témához, gondoltam megteszem az elso lépést, hátha...

Ha valaki engem kérdezne, hogy milyen hangfalakat ajánlanék neki házimozihoz elérheto áron, energikus, dinamikus mozihangzással, annak bátran merném javasolni ezt a szériát. Természetesen a jó forrás (DVD vagy Bluray player), illetve a megfelelo kiszolgálás (valami bitang erosíto), és nem utolsó sorban a kábelezés itt is elengedhetetlen kelléke az élvezetes hangzásnak, de az egy másik téma.

Az 1932 óta mukodo, elég nagy múltra visszatekinto Angol cég által gyártott, kimondottan házimozira specializált Wharfedale Valdus széria nekem még nem okozott csalódást. A gyártó cég más dobozaival is volt szerencsém tobbszor találkozni, és azt kell hogy mondjam, igen mély benyomást tettek rám - és a szomszédokra egyaránt. Természetesen mindezt bármiféle elfogultság nélkul, csakis a házimozizás szempontjából állítom, melyet a saját, és egyben hosszútávú tapasztalataimra alapozok.

Eloszor kb 1998-1999 korul birtokoltam az elso párat beloluk, és már akkor is lenyugozo volt a teljesítményuk a számomra, pedig valami hasonló 5.1 Technics erosítovel kuldtem oket, mint ami Tigrisnek volt az elso erosítoje. Akkoriban a vele megegyezo árkategóriában nem is hallottam jobbat emlékeim szerint - de ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem létezett ilyen. Legyen az elég, hogy amióta megvettem az elsot beloluk, gyakorlatilag nem is kerestem más dobozokat sosem, és annyira elégedett voltam - és még mindig vagyok - a hangzásvilágukkal, hogy azóta is a széria dobozaival feszegetem a saját, a mások, és maga a ház turéshatárait. Ez utobbit nem véletlenul írtam...:
A mai nap elég korán értem haza, és épp megláttam, hogy az egyetlen szomszédunk, családostól elhagyja a rezidenciáját. Hát tobb sem kellett nekem, máris berongyoltam a házi-rozi szobába, és tartottam egy kis "ki-mit tud" hangnyomás vetélkedot, gátlástalan módra. De nem kellett volna... Épp a Transformers 3 rombolta a fuleimet, amikor valaki hirtelen egy hatalmas tenyerest rácsavart a szoba ablakára. (legalábbis azt hittem) Gyors kinéztem a szoba ablakon, de meglepodve tapasztaltam, hogy az égvilágon senki sincs a kozelben - de még az utcában sem. És akkor megláttam ezt:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.Erosen feltételezheto az osszefuggés, hogy az Onkyio SR-TR608-as házi rozi erosíto által meghajtott 3 pár Valdus 500 hangfalak, foldrengés uzemmódban torteno bepoccintése, és a dupla uvegu ablak belso uvegének ívesen keresztbe repedése kozott... :joman :ezvan :rocknroll

Visszatérve a Valdus szériára, eleinte próbálgattam oket muzsikálásra is - de a nagyon osszetett "dzsiun-dzsiszu dzsiun-dzsiszu" és leutánozhatatlan "tuc-tuc" kategóriájú zenéken kivul, más stílusban nem igazán állták meg a helyuket a Szerény Véleményem Szerint. Az eroteljes mélysugárzóval ellentétben, a magas sugarzó mutatott gyenge teljesítményt, melyet nem is olyan nehéz "elfustolni", szóval komolyabb zenehallgatásra nem igazán ajánlanám.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Utolsó szerkesztés: 2012 márc. 01 21:30 Beküldte oroszlala.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
 • Oldal:
 • 1
 • 2
Moderátorok: fzs1, Indy
Oldal elkészítésének ideje: 0.475 másodperc