Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
Integráltak, elő-végfokok...

TÉMA: Rafilm 25 csöves erősítő

Rafilm 25 csöves erősítő 2013 okt. 18 21:44 #52139

  • dravart
  • dravart profilkép
  • Offline
  • zöldfülű
  • Hozzászólások: 33
Jó estét segítséget szeretnék kérni, egy Rafilm 25 van szó de ebből is arról ami EL12 végcsövekel van szerelve.
Lényeg a lényeg ha hangosra veszem recsegni kezd anódfeszültség megvan előfeszültség is . Öszes csöve tesztelve, az erősítőben minden új !
mint látható is nem éppen gyárian néz ki már énnis átalakítotan vettem Úgy hogy minden rosz volt benne szinte .
Olyan kénne aki csinált ilyeneket régen . Lényeg lehet roszul mondom de megpróbálom leírni ahogy tudom nem vagyok egy profeszora dolognak.
a táp trafó mellet van egy égő ami szerintem a végcsövek terhelését mutatja ez egy 6.3 voltos égő mint egy bicigli lámpa égő de ha ez kiég akkor csak a fűtés megy!
Amikor még a multkor működöt ha a munkapontot nagyon durván elálítotam ez az égő kb fél perc alat kiéget anyira világítot De most ha álítani akarom alig akar égni de maximum is fél fényerőn ég és az egyik tápkondi lábán csökent a feszültség az azelőti állapottól kb 20 voltal minimum amikor még működöt rendesen .
Alul a tápegység alati részen éget porhoz hasonló szag volt mikor elromlot és ennek közvetlen környékén egy szikra volt de nem látam pontosan hogy hol .De mostmár amit kellet kicseréltem ott vagy ha a régi marat belet mérve újra semmi baj nincs ott . de azóta szag sincs

anódfeszültséget mérek és ez 6.3 voltos égő kicsit jobban világít
előfeszültségnél is szokot ilyen lenni mióta volt az a szikra
De ez úgy kezdődöt hogy kimenő teljesítménye csökent kicsivel de még működöt aztán jöt a szag és a szikra azóta ilyen .A végcső és az ebc 3 cső közöt van egy 50 pF kondi ha azt kikötöm akkor működik De ez esetben ökörségeket mér a műszer meg azt a 6.3 voltos égőt jóval jobban égeti ha rajta van a műszer .

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.

Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Moderátorok: fzs1, Indy
Oldal elkészítésének ideje: 0.331 másodperc