"Nekem a Nuforce is elég lenne a kicsi dobozaimnak"
Tévedés lenne azt hinni, hogy egy nagy hangfalhoz a NuForce nem lenne elég. Volt alkalmam hifisnél egyszerre meghallgatni a Spectronnal és a NuForce-al is az Andra I-et és semmilyen meghajtásbeli különbség nem volt - akkor inkább arról volt szó, hogy a frissen vásárolt végfokokból szerette volna kihozni a maximumot, ami hosszú utánajárással és a megfelelő kábelezéssel sikerült is. A két végfok hangjában van egy kis különbség, a Spectron még analitikusabb, és a magas tartománya annyira ki van hegyezve, hogy kábelezésénél kerülendőek az azonos karakterű vezetékek.
További megjegyzéseim: az általam ismert egyik legnehezebben meghajtható hnagfal a Thiel CSS7.2 és a Thiel CS6. Jómagam az utóbbit hallgatom 4 éve, egy közeli barátom a 7.2-t. Mindketten NuForce-ot használunk, én 2 éve Ref9SE-t, ő Ref9SE V2-t pár hónapja - teljes megelégedéssel. A barátom Pass X600 monoblokkok helyett haszbálja, nekem Pass X350 és Mark Levinson No. 333 volt előtte, de ez a kis bonbonos doboz jobban tetszik, mert gyorsabb, zeneibb, kontrolláltabb, ráadásul kevesebbet fogyaszt. A következőek azonban nagyon megszívlelendők:
1. tápellátás (PS Audio power plant, vagy legalább egy UPC200), a lehető legjobb tápkábellel.
2. rezgéscsillapítás a kis tömeg miatt rezeg a ház, csillapításra szorul. (nálam a Solid Tech rugós alátétei váltak be Ákosbácsi profi célzottan a NuForce-hoz készített állványain. (Ez az egyetlen "nem gyári" darab a rendszeremben, a többi készülékem Grand Prix Audio Monaco Modular állványokon áll, a NuForce azonban túl könnyű a GPA-hoz

A készülék tetjére Eichmann Topper-eket tettem, (9db/végfok)
3. szűrés (Shakti kő/online) drámaian jobban reagál ezekre a kiegészítőkre, mint a hagyományos erősítők - a V2 upgrade sokat segített a z interferencia problémán, a régebbi változat kapcsoló üzemű tápja hiába szűrt, pl. zavarja a rádió adást.
Tehát a gyári kábelével a falba dugva és a padlóra téve nem lesz jó igazán - de már úgy is érződik, hogy érdemes vele foglalkozni.
Most egyelőre ennyi, ha valakinek konkrét kérdése van, szívesen válaszolok.