foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

Kiállítások, rendezvények 2010. november

2010. november első hétvégéje, - csakúgy, mint már 10 alkalommal – hangosabb lesz, mint általában.
A hagyományoknak megfelelően pénteken, szombaton és vasárnap 10 órától 18 óráig fogadja a szórakoztatóelektronika iránt érdeklődőket a XI. Házimozi és Hifi show, melynek idén is a Hilton Budapest WestEnd (Budapest Váci út 1-3 – a Nyugati Pályaudvar mellett) ad otthont.
A jegyárak: 3000Ft (felnőtt), illetve 1500Ft (nyugdíjasoknak, diákoknak, és internetes regisztráció esetén).

Bővebben...

Újdonság: Cabasse Pacific 3 SA

- A franciákban ritkán csalódik az ember, jó borok, bagett, kiváló művészek és lelkes odaadó szeretők... A francia formatervezés az egész világon híres és jelenléte olyan területeken is megmutatkozik, ahol finoman háttérbe húzódva, alig észrevehetően segít az erősen funkcionális termékeket az eladásában. A francia illetőségű hangsugárzó gyártó Cabasse, most jelentette meg a legújabb modellét a high-end Pacific 3 SA-t, amely a gyártó közkedvelt Artis szériájához csatlakozik.

Bővebben...

Újdonság: MSB USB2-es interface 384kHz-es mintavételezéssel

A kaliforniai MSB Technology alapítása óta élen jár a digitális hangreprodukciós újdonságok bevezetésében. A nyolcvanas években ők gyártották az első diszkrét elemekből építkező, “létra” D/A konvertert használó cd játszót, majd kicsit később az első AC3 játszót illetve THX által is elfogadott lézer diszk lejátszót. Pár éve ők készítették el az XPORT kártyát a D/A konvertereikhez, amelynek segítségével az SACD kiadványok is natívan játszhatóak lettek külső D/A konverterükön keresztül, de a nevükhöz fűződik az első digitális iPod csatlakozás is, amit 2007-ben dobtak piacra. Idén januárban került a polcokra az első olyan optikai lemez lejátszó, a Platinum DATA CD IV, amely akár 384 kHz/32 bites felvételeket is képes lejátszani DVD-ről. Nem meglepő és váratlan tehát, hogy megint valamit elsőként kínálnak a legmagasabb minőségű hangreprodukció híveinek.

Bővebben...

Újdonság: a Proac bemutatta a Studio 115-öt

 A ProAc klasszikusa, a Studio 100 típusú közeltéri hangfal az egyik legnagyobb becsben tartott stúdió monitor. Két évtizedes története során majd’ fél tucatszor hagyták abba, majd kezdték újra a gyártását – főképpen a ProAc vásárlóinak unszolására.2010 év elején azonban eljött a végleges búcsú ideje.Nem maradt persze utód nélkül, a gyártó - a maga csendes módján - bejelentette az új, közeltéri hallgatásra optimalizált hangfalát, a Studio 115-öt.

Bővebben...

Roksan hírek 2010. július - új Caspian széria

A Roksan néhány részletet nyilvánosságra hozott az új Caspian M2 szériájáról. Az új sorozatban helyet kapott egy integrált erősítő és egy CD lejátszó, amelyek majd valamikor ősszel, szeptember közepén kerülnek ki a boltokba.

Bővebben...

Ortofon hírek, 2010 július: magas kimeneti jelű MC hangszedők

Miért HO MC? (High Output MC) Régóta folyik a vita a magas kimenetii jelű MC hangszedőkről. MC 1 turrboA vélemények összeütköznek: jól hallgatható, vagy csak amolyan öszvér megoldás az MM phonóval rendelkezőknek? Sok érv és ellenérv ellenére a magas kimenetű MC hangszedők igazi előnye, hogy amennyiben nem mozgó mágneses hangszedőt akarunk hallgatni, de a szakzsargonban csak Low MC-nek nevezett hangszedőhöz nincs megfelelő korrektorunk, akkor közvetlenül köthetünk ilyet erősítőnk MM Phono fokozatára, köszönhetően, a 2-3,3mV körüli kimenő jelszintnek. Sokak kedvelt és költséghatékony megoldása, ha be akar lépni az MC hangszedőt hallgatók táborába, de nem szeretnék a meglévő rendszerüket megváltoztatni, vagy egy „trafóval” vagy MC fokozattal kiegészíteni.

Bővebben...

Ortofon hírek: új forgalmazó, új hangszedők!

A dán illetőségű gyártó termékeinek hazai képviseletét immáron nem a Lisys, hanem a Bártfay Audio látja el. 
További hír, hogy az ORTOFON rendkívül sikeres és elismert klasszikus MC20S típusú hangszedője egy limitált példányszámban 25 év után újra kapható. Az átdolgozott darabokat egy kifejezetten ehhez a típushoz tervezett shellel, elegáns masszív tokban szállítja a cég.

Bővebben...

Naim hír: a gyártó bejelentette a HDX és a HDX-SSD merevlemezes és hálózati lejátszók új generációját

naimA Naim HDX-SSD a HDX-szel eddig szállított 2 x 500 GB merevlemezes belső háttértárat cseréli nagyvállalat megbízhatóságú Single Level Cell (SLC) SSD, 16 GB kapacitású memóriára. Ebben az esetben természetesen a zenéket külső hálózati tárolón (NAS) szükséges tárolni.A mozgó alkatrész nélküli SSD tár bevezetése mellett a HDX számos további fejlesztést is kapott.

 

Bővebben...

Bemutatkozik a Naim UnitiServe

A UnitiServe a Naim első merevlemezes vagy SSD háttértárral ellátott lejátszó és kiszolgáló naimeszköze, amely optimalizált cd rippelést, akár 1 TB beépített háttértárat és UPnP audio szerver funkciókat kínál kisméretű készülék házban. A HDX technológiát használó Unitiserve a már idehaza is népszerű, Minden-Az-Egyben lejátszó/erősítő kombináció Naim Uniti és a napokban a polcokra kerülő cd játszó nélküli kisebb testvére, a Naim UnitiQute valamint a high-end merevlemezes Naim HDX lejátszó alkotta választékot egészíti majd ki.

Bővebben...

Weiss újdonság: DAC202

Megszűnt a Weiss Minerva gyártása, már nem rendelhető és szállítható. Ez a rossz hír.
A jó hír, hogy lesz utódja: DAC202 néven.
A Minervához hasonló dobozban és méretben és egy kicsivel több szolgáltatással, várhatóan kicsivel magasabb áron.

Bővebben...

Naim D/A egy CD áráért

Ugye nagy meglepetés lenne a karácsonyi ajándékok között egy új, Naim D/A konvertert a fa alatt találni, ráadásul egy CD áráért?

December 20-ig érdemes a kedvesnek, feleségnek, rokonoknak, barátoknak sugallni, hogy  ilyen csoda akár meg is történhet, nincs más dolguk, csak megvenni a következő 4 Naim CD valamelyikét, és ha szerencséjük van a sorsoláson, december 20-án tulajdonosai lehetnek egy “Zero SPDF jitter” Naim D/A konverternek.

Bővebben...

2009 - Házimozi és Hifi Show
The show must go on


Írta: Bakai Gábor

A legnagyobb hazai hangtechnikai kiállítás 2009-re bizony eléggé összement, sokkal kevesebbclearaudio kiállító volt jelen, mint az elmúlt években: idén mindössze két szintet töltöttek meg a hangtechnikai ketyerék, és a rájuk kíváncsi érdeklődők. Persze akadtak érdekességek és finomságok, továbbá érdekes volt látni az aktuálisan uralkodó kiállítói tendenciát, a nagyobb képviseletek hiányát, és a tetemes számú hazai gyártót, aki nem sajnálták az időt és a pénzt arra, hogy bemutatkozzanak termékeikkel a nagyközönség előtt. A következőkben egy kis körképet szeretnénk nyújtani azoknak, akik nem voltak jelen.

 

Bővebben...

Micromega újdonságok őszre

HD Micromega AirStream WM-10
Az új világ

Írta: Bakai Gábor

Van a Micromegának egy újdonsága, amire a CD-10-ről és az IA-60-ról írott cikk során figyeltem fel: egy olyan berendezés, ami lehetővé teszi a számítógép forrásként való használatát. Ellenérzés? Megértem. Mindazonáltal az tény, hogy manapság sokan gondolkodnak hasonló megoldásban, jó minőségű hangkártyákat vásárolnak, külső D/A-kat állítanak a hifi láncukba, méghozzá nem is rossz eredménnyel. Ez lenne a jövő? Lehet. Még akkor is, ha az analóg lemezeket kedvelő énem igen rendesen berzenkedik miatta, bár bevallom, a CD, mint formátum, nem annyira a kedvencem. Olyan személytelen a fekete lemezhez képest. Szóval kettős érzéseim annak a számítógép forrásegységként való alkalmazását illetően. Viszont erre a Micromegára, a WM-10-esre kíváncsi vagyok.

Bővebben...

Copyright © 2019 Audioland. Minden jog fenntartva.