foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

Forró jazz koncerten járt az Audioland bandája

Írta: Romhányi László

A honlap indulásakor kitűzött célokat megvalósítva, következő lépésben kicsit bővítenénk, színesítenénk a lapot, új sorozatunk remélem tetszeni fog. Mindennapjainkat, élményeinket is megosztanánk, persze csak ízlésesen. Afféle félig hír, félig kedvcsinálóként pedig legyen első ilyen cikkünk egy koncert kapcsán, amit nem tudtunk kihagyni, és az igazat megvallva nem csalódtunk. Romhányi László írása.

 A monori Jászai Mari Általános Iskola aulájában adott koncertet a Hot Jazz Band, amelyre az audioland alapítói közül -párjaik kíséretében- kilátogatott vackor, Buga Jakab és kimber, valamint Misi, a fórum Benjaminja. 

Bővebben...

Újdonság: Quad D-1 DAC

A Peter Walker által 1936-ban alapított Quad bejelentette a D-1 típusjelű D/A konverterét, mely a Quadmanapság oly' divatos számítógép alapú zenehallgatóknak kedvez egyetlen, aszinkron működésre képes USB bemenetével. Ami a kimeneteket illeti, 1 pár RCA, 1 darab optikai, és 1 darab koax található rajta, ezáltal akár régi, USB fogadására fel nem készített digitál-analóg konverterünk tárházát is bővíthetjük vele. A D-1 32kHz-től 192kHz-ig támogatja fájljaink mintavételezését, A frekvenciaátvitel 20Hz-20kHz, a dinamikatartomány 110dB. Ami a belső világot illeti, a gyártó közlése szerint a felhasznált alkatrészek High-End minőséget képviselnek.

2011. október

Új hír: meglepő, de mulatságos?

Engem személy szerint nem kicsit lepett meg az alábbi hír, mely szerint két márka egyesült: a francia Focal és a brit Naim

A menedzsment, és a brandek – így a termékfejlesztés is - továbbra is önállóságot élveznek, az új cég közös neve Focal & Co. Soha semmilyen módon eszembe sem jutott az, hogy egy lapon emlegessem az abszolút rendszerben gondolkodó brit gyártót a hangsugárzó specialista céggel, ezért kíváncsian várom, mit hoz a közös jövő: minden bizonnyal jól átgondolt, gazdasági döntésről van szó.

Én csak annyit mondok, hajrá, a forgalmazóknak meg kitartás: eddig szeretett termékeik talán máshol is kaphatók lesznek, kérdés, tetszik-e nekik az új felállás....

2011. augusztus

Újdonság: Paradigm Monitor seriesparadigm monitor7

A Paradigm átdolgozta a régi monitor szériát, majd bejelentette a mind házimozi, mind zene felhasználásra ajánlott Monitor series 7-et. Újdonság a mágnessel felhelyezhető hangszóróselyem, és a doboz belső kialakítása is változott.Tovább növelték az MDF kabinet szilárdságát is, melynek rezonanciáit a megfelelő hangzás elérése érdekében a kívánalmaknak megfelelően hangolták. Nem mehetünk el szó nélkül az elegáns lábazat mellett sem, mely nem csak szép, hatásos is, a cég közlése szerint. A sorozat 9 modellből áll, 5 teljes értékű hangsugárzóból, 2 centerből, és két faféle surround dobozból válogathatnak az érdeklődők, melyek Fekete, és Cseresznye színben elérhetők.

Az árak 199 Fonttól (Atom monitor) 799 Fontig (Monitor 11).

További információ, meghallgatás a forgalmazóknál.

2011. augusztus

Újdonság: Rega RP3

A Rega bejelentette a mára már legendává vált P3-24 lemezjátszó utódját.
rp3Nem kis bátorságra vall egy ilyen ikont leváltani, de biztos kézzel nyúltak hozzá, az előd tapasztalai alapján: az RP3 vadonatúj, kézzel összeszerelt hangkart és lábazatot kapott, valamint precíziós főcsapágyat és alacsony zajszintű motort, mely következtében még alacsonyabb lett a vibráció. A lábazat szuperkönnyű, és rezonanciacsökkentő anyagból készül.
Az RP3 fehér, hideg, és szürke színekben kapható a forgalmazóknál, akár Elys 2 hangszedővel is.


Az ára 475 Font, Elys 2 hangszedővel 549Font.

Újdonság: PMC OB1i Signature

Nem sokkal az OB1i után máris jön annak Signature verziója. Akárcsak az FB1i, TB2i, FB1 modelleknél, hallgatva a felhasználói visszajelzésekre, az alapító Pete Thomas átdolgozta a hangdobozok keresztváltóit.

Bővebben...

Újdonság: Myryad A170 hangsugárzó

 A márkát eddig inkább elektronikáiról ismerhettük, de ez megváltozhat a most bemutatott 350 font/pár árú, zongorafekete (piano black), könyvespolcra helyezhető hangsugárzóval.

A finomra csiszolt alumínium előlapon egy darab 25 mm-es magassugárzó, és egy 12,5 cm-es mélyközép helyezkedik el. Az érzékenység 88dB/W/m, a maximális teljesítménye 25/100watt.

Bővebben...

Újdonság: Krell Chiper SACD/CD lejátszó 

A Krell bemutatta a nem éppen büdzsé kategóriába szánt cirka 12000 Fontba kerülő SACD/CD játszóját.

Az elektronikát szépen megmunkált, fekete vagy ezüst színben kérhető alumínium ház védi a kíváncsi tekintetek elől. A Chiper tervezésénél a jelenlegi „legnagyobb felbontású alapanyag” lejátszásának minőségére helyezték a fő hangsúlyt, de természetesen támogatja mind a többcsatornás SACD, mind a hagyományos CD formátumokat is.

Bővebben...

Újdonság: Nad Viso 3

Egyszerű, csinos, kitűnő hangminőség. Ez lehet a jelmondata a Nad újdonságának, a Viso 3 névre hallgató legújabb all-in-one rendszeréek, mely CD-t, FM/AM tunert, Ipod dokkolót és erősítőt tartalmaz. Az analóg rádiózás mai korszakában egyáltalán nem elhanyagolható, hogy opcionálisan kérhető hozzá DAB tuner is, mindössze 99 Fontért.

Bővebben...

Újdonság: Acoustic Energy Compact 1


Az Acoustic Energy 12 hónap intenzív kutatás és fejlesztés, valamint a versenytársak kínálatának felmérésére és kiértékelésére fordított több száz munkaóra után a 2011-es bristoli kiállításon jelentette be az új Compact családjának első tagját, a Compact 1 minimonitort, amelynek ára várhatóan "bőven 150 font alatt" marad.

Bővebben...

Újdonság: EMM Labs PRE2

Az EMM Labs a legendás P6i nyomdokait követve a PRE2 személyében elkészítette új, általa kompromisszum-mentesnek mondott analóg előerősítőjét.  A közlemény szerint minden hangot tökéletesen lejátszik és kontroll alatt tart úgy, hogy mellette a lélekről és a szívről sem feledkezik meg.

Bővebben...

Új JBL Studio sorozat

A Harman cégcsoportba tartozó JBL piacra dobta otthoni felhasználásra szánt új Studio szériáját. A Studio 190 állódoboz jól bevált technológiák és fejlett anyagok felhasználásával biztosítja a „JBL termékeket régóta fémjelző dinamikatartományt, tonális pontosságot és térbeli transzparenciát”.

Bővebben...

Újdonság: Naim Fraimlite

A közel 10 évig fejlesztett, majd 2002-ben piacra dobott Naim Fraim állvány kis testvéreként megjelenő új FraimLite mindenben örökli az előd pozitív tulajdonságait, kiérlelt konstrukcióját, mivel ugyanazokra a komponensekre épül, ráadásul az üveglapos tartó, illetve az alap második szintjének hozzáadásával bármikor a Fraim-re fejleszthető. A fa polcok ugyanabban a műhelyben készülnek, ahol a Naim Ovator S-600 és S-400 hangfalainak a famunkája is. Három alapkivitel létezik: cseresznye/alumínium lábazat, fekete kőris/fekete alumínium lábazat és kőris/alumínium lábazat kombináció. A fekete és alumínium lábak és a különböző furnérozású fa alapok egymással a fentiektől eltérő módon is kombinálhatóak.

Bővebben...

Copyright © 2019 Audioland. Minden jog fenntartva.