foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

Szertelen szeánszok

Írta: Tibor

HighendNos, vasárnap reggel korán kelni, hát mit mondjak, nem az üdvösséghez vezető út (vagy ha az, akkor szívás). De ha már csörög az óra, akkor felhúzom a bakancsomat ( :) ) és irány a nagy fene ködön keresztül Zürich-Regensdorf. Gyorsan le is hűteném a kedélyeket, nem Revox-Studer a téma (pedig a Studer házi múzeuma is megér egy koránkelést, állítólag), hanem a High End Swiss 2016. Ez a rendezvény a müncheni kistesója, ugyanaz a cég szervezi.

Akkor hajrá.
Életem első hifi kiállítása, a kíváncsiság hajtott, nem voltak elvárásaim, ennek tükrében azért szereztem pár értékes benyomást.

Bővebben...

A hifi, mint a lelki fejlődés útja

Írta: Bakai Gábor

Puskás János barátom rendbontó cikke kapcsán, konkrétan egy mondat kapcsán felmerült bennem is pár gondolat.
hifi
"...fiatalon vettem egy Pioneer -Videoton rendszert, és élveztem azt a hitet, hogy minden rendben van, a mennyek földjén lépkedve fantasztikus zenei mannával táplálom magam. Aztán kezembe került pár írás a témában, amelyből kiderült, mennyire tévesen gondoltam." 
Ez egy átlagos sztori, de elemezzük csak egy kicsit. Emberünk boldog, élvezi a hifit és így az örömet okoz neki. Teljesen mindegy, mi az. Aztán ez megváltozik külső hatásokra? Meg. 

Bővebben...

 

Az ódijófil halotti beszéd
Látjátuk feleim szümtükhel,mik vogymuk...

 

Írta: Puskás János

Vájtfülűek, bogaras emberek, fizikailag, tudományosan megmagyarázhatatlan dolgokkal foglalkozók, kik mások számára megérthetetlen, fölösleges dolgokra költenek - nem mindig annyit, amennyit a család tud. musicloverEgy kihalóban lévő faj vogymuk, feleim. S rajtunk múlik, van-e jövője?

 

Hifista pályafutásom/fejlődésem az alábbi: fiatalon vettem egy Pioneer -Videoton rendszert, és élveztem azt a hitet, hogy minden rendben van, a mennyek földjén lépkedve fantasztikus zenei mannával táplálom magam. Aztán kezembe került pár írás a témában, amelyből kiderült, hogy talán nincs igazam. Elgondolkodtam a dolgon, lehet, hogy nem tudok semmit? Sebaj, képeztem magam. Fórumokat és, újságokat olvastam, okosnak tartott emberekkel beszélgettem, és sok-sok időt töltöttem el készülékek meghallgatásával. Egy-két év alatt eljutottam olyan szintre, amikor úgy gondoltam, eleget tudok. Volt egy biztos alap, amire támaszkodhattam. Ez azonban leomlott, amikor mindennek, amiben hittem, bebizonyosodott az ellentéte...

Bővebben...

A tapasztalat meglepetés ereje...
...azaz Bakai Gábor esete a Nu Force P20 előerősítőjével

 
Írta: Bakai Gábor

Sajnálatomra Gábor barátom rég nem jelentkezett nálunk semmilyen formában. Elragadta a félnomád élet. Aztán a nyár közepén, egy forró este csörgött a NuforceP20telefonom, melyet meghívás, ígéret egy írásról, illetve egy hosszas beszélgetés követett. Van még ami meglepi az olyan tapasztalt hifistát is, mint ő. S mily' jó nekünk, megosztja élményét, így osztozhatunk örömében az alábbi írás által:

Egy ideje nem szeretem a készülék-bemutatókat. Sem olvasni, sem írni: 14 ló mellett, az erdőszélén, egy szigeten élve szinte csak vonzóbb tevékenység kínálkozik számomra.  
Amiért 40 fokos melegben mégis írásra vetemedtem, az egy évek óta makacsul belém ivódott hiedelem megváltozása és egy élmény, amit ilyenformán megpróbálok megosztani Veletek. 

Bővebben...

Showzni, vagy nem showzni?
Mert ha november, akkor Show!

 Megvolt. Tizenegyedszer is. Eleinte nem voltam rá kíváncsi, ma már „csak” ez van nekünk. Ünnepelhettek, kiélhették magukat a hifisták, mert a Házimozi és Hifi Show ismét kép- és hangi élvezetet, kicsivalamint verbális kommunikációt szolgáltatott minden látogatónak. Igen, verbális kommunikációt: ilyenkor találkozhatnak először, vagy újra azok, akik az interneten keresztül csevegnek a témában. De voltak, akiket ez nem izgatott fel kicsit sem. Őket talán nem érdekli ezen írásom témája.

Ha azonban mégis, máris megtették az első lépést azért, hogy gondolatban együtt átéljük újra a show-t. Nem hagyományos tudósítást akarok én itt varázsolni, hanem csak megosztani néhány élményt, és gondolatot, ami felötlött bennem a két kinn töltött napon. Mert egy nap nem volt nekem elég, de nem erről akarok most írni.

Bővebben...

Zene, hifi és a hozzá vezető út (vagy ilyesmi)


Írta: Bakai Gábor

A napokban elgondolkodtam azon, mi oka lehet annak, hogy az otthoni zenehallgatók általában teljesen más szempontok szerint hallgatnak zenét, mint azok, akik az autójukat használják erre a célra. Ez a kérdés indította útnak azokat a gondolatokat, amiket most megpróbálok valamennyire értelmesen szavakba önteni, csak úgy, a magam és elmélkedő hobbitársaim örömére.

Bővebben...

Copyright © 2021 Audioland. Minden jog fenntartva.