foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

Zenetörténet - Középkor és reneszánsz


Szerkesztette: Romhányi László

Zeneszerető emberként nagy örömmel fogadtam, amikor barátaim megkerestek azzal, hogy egy most induló honlapon csináljak egy komolyzenei rovatot. A szerkesztéshez szabad kezet kaptam, és sokat törtem a fejem, hogy milyen formába öntsem ezt a hatalmas témát.
Praktikusnak tűnik, hogy végigmegyek a zenetörténeti korokon, kvázi kislexikont írok, csak ebben nincs semmi személyes. Ez egy robotmunka, amihez nincs sok kedvem, mint ahogy én sem szívesen olvasnék pusztán innen-onnan kiollózott írásokat. Valamiféle zsinórmértékre azonban szükség van, ezért elsődleges forrásként Dr. Bánhidi Lászlóné: Klasszikusok mindenkinek című, érettségire készülő diákok számára készített segédletét használom. Ez a kitűnő írás 167 oldalban foglalja össze zenetörténetünket.

Bővebben...

Copyright © 2021 Audioland. Minden jog fenntartva.