foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

Megfizethető hang Amerikából
Bemutatkozik a Switchcraft 3502AAU

Írta: Puskás János

Nem mindenki kezeli helyén a kábeleket. Még rosszabb a helyzet a csatlakozókkal. Azok, odafigyelnek rájuk, azoknál sincs egységes elképzelés, hogy mi a jó csatlakozó receptje. Már az anyaguk is vitára ad okot, felvetődik egy olyan kérdés is, hogy mennyi plusz vezető kerüljön a jel útjába? Mert van, aki a kevésre, más a sokra esküszik. A minél kevesebb dolog kerüljön a jel útjába, mondják egyesek, ez ugye általános hifi elv. Könnyű nekik visszavágni a WBT régi Topline szériájával, amik nagy súlyúak, sok bennük a vezető, mégis zenei, és jó hangú produktumok. Ezeket váltotta épp a német márka a Nextgennel az Eichmann kevés vezetős útjára. Mindenre van tehát példa és ellenpélda, ami újfent bizonyítja azt, hogy nem csak egy út vezet Rómába, legalábbis a hifiben.

Bővebben...

Hallgatni arany...
...azaz ismerjük meg a Belkin Gold-ot

Írta: Puskás János

Belkin Gold USB Cable

Előzönge

Ahogy az előző írásomban bevezettem, épp azon mérgelődtem, miért van az, hogy találtam olcsón jól használható összekötőt, tápkábelt, hangfalkábelt, de még mindig egy 40 ezres USB köti össze PC-met a HRT-vel? Nem mondom, hogy ciki, csak a logika, motoszkált az agyamban: az előbbiekből találtam, az utóbbiból is lennie kell! Ekkor jött ismét Nándi, aki azt mondta, hallgassam meg az Oehlbach 9132 típusát, melyet ő is hallgatott valaha, és jó véleménnyel volt rajta. Felhívta figyelmem, hogy nem járta végig az utat, de sok, drága és márkás kábelnél jobbnak hallotta.

Bővebben...

Vigyázz, tigris!

Azaz már megint valami kábel - Belden 9497

Írta: Puskás János
 
A nyugalom szigete
Előző írásom tárgyát tartottam a legjobb hang/ár arányú terméknek eddig, sőtBelden 9497, abszolút értelemben is jónak gondolom. Porosodott is a rendszeremben atomstabilan. Épp írásbeli pihenőmet tartottam - kissé kiégtem mostanában, de a sors ismét közbeszólt. Felhívott Nándi barátom, hogy véletlenül a kezébe került egy jó kis mazzag, ami neki középtartományban kifejezőbb, simább és részletezőbb hangú, mint az általunk - és általa is - preferált 544, ráadásul az ára is olcsóbb. Tudni kell, Nándi kevés dologtól esik hasra, ráadásul eddig az esetek majd' 100%-ában megegyezett a véleményünk. Beindult a hifibogár, izgatott lettem. Gondoltam, sokat nem veszthetek rajta, vásárolok belőle, maximum jó lesz második kábelnek.

Bővebben...

A hírek, az előítéletek és a sors keze
Azaz: Van Damme?

Írta: Puskás János
 
A kezdő - gyengének bizonyult -löket
 

Van Damme

A sztori úgy kezdődött, hogy egy magyar cég kábelét kellett véleményeznem. Megkértek, minden benyomásomat írjam le nekik, hogy azt az esetleges további módosításoknál figyelembe vehessék. De hogy megkönnyítsék a dolgom, tettek mellé más, külföldi, elismert gyártók termékeiből pár darabot. Meg egy gumírozott Van Damme hangfalkábelt is, idézem: elrettentésül. Jómagam teljes értékű komponensként tekintek a kábelekre, korántsem tartozom a köss be valamit, úgyis átviszi a jelet elv hirdetői közé, így örültem annak, hogy bővíthetem tapasztalatom a témában. Több olyan márka volt ugyanis a csomóban, amivel eddig nem sodort össze az élet. Bele is vágtam a meghallgatásokba. Haladtam sorban, de a Van Damme, az valahogy ott porosodott a zacsi alján. Mert bár a külföldi fórumok lelkes posztjai hatására a belföldi honlapokon is megjelentek írások, majd a felhasználók véleményei is, jók, kevésbé jók, de ami engem illet, a baráti körömben, akik említették, hogy kipróbálták a 2,5-ös vastagságút, azt mondták, jó, de semmi extra. Így aztán a meghallgatásra kapott 544-es még mindig csak félredobva árválkodott.  

Bővebben...

 

Naka, ami nem dragon

Írta: Puskás János

 

Előszó: Ha a banánról nem csak a gyümölcs jut eszedbe, akkor kedves sorstárs te is hifista vagy. Ha az vagy, a Nakamichi neve hallatán a Dragon, a kazettás magnók ikonja. Meg a jó előfokok. Ideje leküzdeni a sztereotípiákat. Van itt más is.
 
NakamichibananÉpp a hangfal kábelem zenére gyakorolt hatását hallgattuk egy fórumtársnál. Érdekelte az általam dicsért darab. Be is kötöttük, de nem mozdult mosolyra a szánk. A kapott prezentáció igen sovány lett. Furán is nézett az általam alkalmazott rézdarabokra. Vékony lett a hang, nem volt normális teste, felbontása. Mondja, hogy ez a kábel tuti nem ennyit tud, hisz volt neki a gyártótól egy másik típus, és az nem így szól. Majd azt javasolta: vegyük le a villát! Félve, mert tudja, nem szívesen buherálom a motyót. Nyűg a szerelés, na. De rábólintok. Csavaros csatlakozóról lévén szó, könnyen megoldható. Ez is előnye az ilyeneknek a forraszthatóval szemben, nem beszélve a hangminőségről. 

Bővebben...

Egy erős jobbos... fülvégen a HRT Music streamer II, illetve II+

Írta: Puskás János

 

 
Vasárnap délelőtt van, és két apróságot nézek épp, miközben hallgatom a zenét. És azon jár az agyam, HRTmilyen sokáig elkerülte a figyelmem e márka, ami talán a - hadd nevezzem - hifi bezártságomnak köszönhető. A sajátunkon kívül nem olvasok más fórumot, ha nem lennék alapító, talán még ezt sem tenném. Így, rákeresve van, de nem nagyon került a szemem elé egy teszt sem róluk, vagy ha igen, átsiklottam felettük. Kobela Mihály barátom birtokolt egy ilyen kis, végein lecsapott szappanra hajazó II-t. Mesélt is róla, lelkesen. De nem izgatott. 

Bővebben...

Nagaoka MP-110

Írta: Nagy Gábor Pál

Volt nálam korábban Rega P3-ról, mely Nagaokára várt... Nos, a hangszedő megjött, nagy nehezen, 2 hónap alatt a Bártfay audion keresztül. Ha Németországból vettem volna, egy hét alatt itt lett volna. Aztán, amikor épp jól beolvastam, meg lemondtam a rendelést, hirtelen megérkezett... véletlenül. Na mindegy, megjött, és most közreadnék egy rövid személyes véleményt, hátha valakit érint.

Bővebben...

Siltech explorer 90i...
...az első lépcsőfok

Írta: Puskás János

Igen, az első. Aki 100 ezer alatt akar Siltech tulajdonos lenni, annak mapaság az aprókat kell lesnie. Ez van. Ráadásul ez már egyáltalán nem tartalmaz ezüstöt, s bár vezetője sárga, aranyat sem.... A nevet mégsem változtatták Coppertechre, ami azért jelenthet valamit! A mai napon a cég - jelenlegi - belépő szériájának legkisebb tagjával ismerkedünk meg.

Bővebben...

Aisca Orange MM3-F phono előerősítő

Írta: Szalontai László

Napjainkban egyre többen vágnak bele, vagy újra visszatérnek a fekete lemezek világába. A számítógépes lejátszás lassan kezdi felváltani a CD-t, de szerencsére a hanglemezek túl nagy falatnak bizonyulnak még aliscalogomindig, évek óta folyamatosan növekednek az eladások. Pedig nem egyszerű világ ez: sok mindennek kell pontosan passzolnia, megfelelő türelemmel, figyelemmel, gondossággal kell lenni iránta. Miután az ember fia eldöntötte, hogy belevág eme csöppet sem egyszerű, de annál érdekesebb és izgalmasabb világba, hamar el fog jutni oda, hogy szüksége van egy RIAA korrektorra, legyen az beépített, vagy különálló. Mivel az újabb készülékek általában már nem tartalmaznak integrált phonot, valamint az olcsóbb készülékek beépített megoldásai általában csak egy nagyon alap szintet képviselnek, ilyen esetben csakis egy külső megoldás jöhet számításba. Sokan nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget neki, pedig igencsak nagy hatással bír a kapott hangra.

Bővebben...

Siltech Explorer 270P
A japán-holland egyűttműködés

Írta: Puskás János

Amikor megláttam, egyből egy interjú jutott eszembe a Siltech tulajdonosával, Edvin Van Der Kley úrral. 
SiltechexplorerKérdezték tőle, miért világoskék színűek a kábelek, hisz sem a hifihez, sem a szobák színéhez nem megy igazán?  A válasz egyszerű volt: a Siltech az kék és pont. Ez már hagyomány. Eltelt pár év, és az újabb Classic szériákat – bár alatta még ott a kék – már sötét hálóba húzzák, s itt ez az újabb sorozat, az Explorer, mely (egyetlen) hálózatiját kézben tartom, és elsőre szürkének tűnik.... Mi történt? Valószínűleg csak változnak az idők. Gabi, a felesége, aki a marketingért és a külsőségekért felel a cégnél, váltani szeretett volna, már ami a látványt illeti.

Bővebben...

Siltech MXT New York RCA

Írta: Puskás János

Az ötlet

Néhányan talán gondolkodóba esnek, miért írok egy már kifutott kábelről. Ez azért lehet, siltech new yorkmert nem kérdik őket elég sűrűn, hogy milyen ez a darab? Ez jutott eszembe, amikor nálam járt, hogy utódját hozzá tudjam hasonlítani. Nem keveset kellett csevegnem a privát szférában erről a szériáról, biztosan nem véletlenül: a használtpiaci jelenléte, és valószínűleg a gyártó egyéb kábeleinek magasabb ára miatt  sokakat érdekel, hogy milyen. Ezért most közkinccsé teszem a New York-kal kapcsolatos fülügyi tapasztalataim, meg a szokásos egyéb információkat.

Bővebben...

 

Az angol úr gyúrni ment...

...avagy bemutatkozik a Musical Fidelity M6500i

Írta: Kobela Mihály-Puskás János

„Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a Musical Fidelity M6500ipadon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban.”

Aki olvasta, egyből tudja, hogy a fenti örökbecsű sorok Rejtő Jenő (akkoriban P.Howard) „A három testőr Afrikában” című klasszikusának kezdő mondatai. Mindez arról jutott eszünkbe, hogy amikor tesztünk helyszínére megérkeztünk – a forgalmazó részéről jelenlévő két szimpatikus úriembert leszámítva – szintén négy különböző nemzetiség képviselője fogadott bennünket, szépen rendszerbe kötve: egy amerikai cd játszó, egy angol erősítő, egy pár olasz hangdoboz és a köztük kígyózó hollandus kábelek. Saláta nem volt. Se orosz hús, se svéd gomba. Kár …

Bővebben...

Kékvérűek
azaz bemutatkozik a Siltech 330i és az 550i

Írta: Puskás János

Pár gondolat, ahogy már megszokhatták tőlem

Siltech ClassicAz emberek nehezen szánják rá magukat arra, hogy komponensek árát költsék kábelekre. Vagy sosem. Nem ér szerintük annyit a különbség, – sokszor azért, mert meg sem hallgatják a nagyobb kategóriát ugyanezen okból - ráadásul mindenféle pletykák keringenek arról, hogy a sokba kerülő darabok jó része nem más, mint valami olcsóbb modell álruhában - kissé meghízva. Mert sok hájend kábel vastag – diktál a divat: a vevők szeretnek minél többet, nagyobbat kapni pénzükért. Úgy érzik, így jól járnak. Nem lehet egyszerű dolguk a filigrán DNM, vagy Nordost kereskedőknek...

Bővebben...

Copyright © 2021 Audioland. Minden jog fenntartva.