foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

Megfizethető hang Amerikából
Bemutatkozik a Switchcraft 3502AAU

Írta: Puskás János

Nem mindenki kezeli helyén a kábeleket. Még rosszabb a helyzet a csatlakozókkal. Azok, odafigyelnek rájuk, azoknál sincs egységes elképzelés, hogy mi a jó csatlakozó receptje. Már az anyaguk is vitára ad okot, felvetődik egy olyan kérdés is, hogy mennyi plusz vezető kerüljön a jel útjába? Mert van, aki a kevésre, más a sokra esküszik. A minél kevesebb dolog kerüljön a jel útjába, mondják egyesek, ez ugye általános hifi elv. Könnyű nekik visszavágni a WBT régi Topline szériájával, amik nagy súlyúak, sok bennük a vezető, mégis zenei, és jó hangú produktumok. Ezeket váltotta épp a német márka a Nextgennel az Eichmann kevés vezetős útjára. Mindenre van tehát példa és ellenpélda, ami újfent bizonyítja azt, hogy nem csak egy út vezet Rómába, legalábbis a hifiben.

Bővebben...

Hallgatni arany...
...azaz ismerjük meg a Belkin Gold-ot

Írta: Puskás János

Belkin Gold USB Cable

Előzönge

Ahogy az előző írásomban bevezettem, épp azon mérgelődtem, miért van az, hogy találtam olcsón jól használható összekötőt, tápkábelt, hangfalkábelt, de még mindig egy 40 ezres USB köti össze PC-met a HRT-vel? Nem mondom, hogy ciki, csak a logika, motoszkált az agyamban: az előbbiekből találtam, az utóbbiból is lennie kell! Ekkor jött ismét Nándi, aki azt mondta, hallgassam meg az Oehlbach 9132 típusát, melyet ő is hallgatott valaha, és jó véleménnyel volt rajta. Felhívta figyelmem, hogy nem járta végig az utat, de sok, drága és márkás kábelnél jobbnak hallotta.

Bővebben...

Vigyázz, tigris!

Azaz már megint valami kábel - Belden 9497

Írta: Puskás János
 
A nyugalom szigete
Előző írásom tárgyát tartottam a legjobb hang/ár arányú terméknek eddig, sőtBelden 9497, abszolút értelemben is jónak gondolom. Porosodott is a rendszeremben atomstabilan. Épp írásbeli pihenőmet tartottam - kissé kiégtem mostanában, de a sors ismét közbeszólt. Felhívott Nándi barátom, hogy véletlenül a kezébe került egy jó kis mazzag, ami neki középtartományban kifejezőbb, simább és részletezőbb hangú, mint az általunk - és általa is - preferált 544, ráadásul az ára is olcsóbb. Tudni kell, Nándi kevés dologtól esik hasra, ráadásul eddig az esetek majd' 100%-ában megegyezett a véleményünk. Beindult a hifibogár, izgatott lettem. Gondoltam, sokat nem veszthetek rajta, vásárolok belőle, maximum jó lesz második kábelnek.

Bővebben...

A hírek, az előítéletek és a sors keze
Azaz: Van Damme?

Írta: Puskás János
 
A kezdő - gyengének bizonyult -löket
 

Van Damme

A sztori úgy kezdődött, hogy egy magyar cég kábelét kellett véleményeznem. Megkértek, minden benyomásomat írjam le nekik, hogy azt az esetleges további módosításoknál figyelembe vehessék. De hogy megkönnyítsék a dolgom, tettek mellé más, külföldi, elismert gyártók termékeiből pár darabot. Meg egy gumírozott Van Damme hangfalkábelt is, idézem: elrettentésül. Jómagam teljes értékű komponensként tekintek a kábelekre, korántsem tartozom a köss be valamit, úgyis átviszi a jelet elv hirdetői közé, így örültem annak, hogy bővíthetem tapasztalatom a témában. Több olyan márka volt ugyanis a csomóban, amivel eddig nem sodort össze az élet. Bele is vágtam a meghallgatásokba. Haladtam sorban, de a Van Damme, az valahogy ott porosodott a zacsi alján. Mert bár a külföldi fórumok lelkes posztjai hatására a belföldi honlapokon is megjelentek írások, majd a felhasználók véleményei is, jók, kevésbé jók, de ami engem illet, a baráti körömben, akik említették, hogy kipróbálták a 2,5-ös vastagságút, azt mondták, jó, de semmi extra. Így aztán a meghallgatásra kapott 544-es még mindig csak félredobva árválkodott.  

Bővebben...

 

Naka, ami nem dragon

Írta: Puskás János

 

Előszó: Ha a banánról nem csak a gyümölcs jut eszedbe, akkor kedves sorstárs te is hifista vagy. Ha az vagy, a Nakamichi neve hallatán a Dragon, a kazettás magnók ikonja. Meg a jó előfokok. Ideje leküzdeni a sztereotípiákat. Van itt más is.
 
NakamichibananÉpp a hangfal kábelem zenére gyakorolt hatását hallgattuk egy fórumtársnál. Érdekelte az általam dicsért darab. Be is kötöttük, de nem mozdult mosolyra a szánk. A kapott prezentáció igen sovány lett. Furán is nézett az általam alkalmazott rézdarabokra. Vékony lett a hang, nem volt normális teste, felbontása. Mondja, hogy ez a kábel tuti nem ennyit tud, hisz volt neki a gyártótól egy másik típus, és az nem így szól. Majd azt javasolta: vegyük le a villát! Félve, mert tudja, nem szívesen buherálom a motyót. Nyűg a szerelés, na. De rábólintok. Csavaros csatlakozóról lévén szó, könnyen megoldható. Ez is előnye az ilyeneknek a forraszthatóval szemben, nem beszélve a hangminőségről. 

Bővebben...

Copyright © 2019 Audioland. Minden jog fenntartva.