foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözlöm honlapomon! Célunk, hogy ezen portál hasznos információforrás legyen az otthoni zenehallgatók számára a hifi, zene, zenehallgatás témakörében. Ennek megfelelően a főmenü segítségével kereshet írásaink közül, melyek remélem elnyerik tetszését. Amennyiben nem talál információt az Ön által preferált termékről, szívesen látjuk fórumunkon is!Bővebben...

Audioland

Hírek, információk a hifi világából, zenekultúra

Szavazás

Ha show...

Mindig kimegyek, érdekel a hifi - 25.6%
Csomó ismerőssel össze lehet futni, megyek - 1.2%
Még nem tudom - 39%
Ez sem a régi, már nem megyek - 13.4%
Sosem mentem, most sem fogok - 20.7%

Összes szavazat: 82
Ez a szavazás már befejeződött : 04 nov. 2016 - 18:53

Audioland a Facebookon

Ortofon hírek, 2010 július: magas kimeneti jelű MC hangszedők

Miért HO MC? (High Output MC) Régóta folyik a vita a magas kimenetii jelű MC hangszedőkről. MC 1 turrboA vélemények összeütköznek: jól hallgatható, vagy csak amolyan öszvér megoldás az MM phonóval rendelkezőknek? Sok érv és ellenérv ellenére a magas kimenetű MC hangszedők igazi előnye, hogy amennyiben nem mozgó mágneses hangszedőt akarunk hallgatni, de a szakzsargonban csak Low MC-nek nevezett hangszedőhöz nincs megfelelő korrektorunk, akkor közvetlenül köthetünk ilyet erősítőnk MM Phono fokozatára, köszönhetően, a 2-3,3mV körüli kimenő jelszintnek. Sokak kedvelt és költséghatékony megoldása, ha be akar lépni az MC hangszedőt hallgatók táborába, de nem szeretnék a meglévő rendszerüket megváltoztatni, vagy egy „trafóval” vagy MC fokozattal kiegészíteni.

Az Ortofon magas kimenetű hangszedői között az alap típusoktól (MC1/MC3) egészen a Hig-End-ig lehet válogatni (X5-MC), melyeket a régebbi lemezjátszókhoz T4P adapteres kivitelben is.
Íme a kínálat: 
 
MC1 Turbo
Alacsony árfekvésű, magas kimeneti jelű MC hangszedő, elliptikus gyémánt tűvel. A 3,3mV-os kimenő jelnek köszönhetően nincs szükség illesztő trafóra, közvetlenül köthető MM Phono erősítőre Az alacsony tűnyomásnak köszönhetően(13mN) és a hangszedő  alacsony súlya miatt (4 gramm!!) közepesen nehéz karokhoz ajánlott (Rega, Linn Basik LVX). Sima, nyugodt hangjával sokak elsőszámú hangszedője.
 
MC3 Turbo
 Kiváló minőségű magas kimenetű MC hangszedő, polírozott elliptikus gyémánttűvel, a még tökéletesebb hangkép érdekében. Feszes basszussal és részletező színpadképpel. Plusz költségek X5MCnélkül élvezheti az MC hangszedők elbűvölő hangzásvilágát.
 
X5-MC
 A gyártó legjobb magas kimeneti jelű MC hangszedője. Polírozott Fritz Gyger70-es tű, mellyel igen nagy részletességgel közvetíti a zenét a hangszedő. Jellemzője a nagyon pontos sztereo képalkotás, kiegyensúlyozott hang.
 
X1-MCP
 T4P adapteres magas kimenetes MC hangszedő elliptikus tűvel. Archiválók etalonja! Alacsony zajszint, a lemez pattogását alig hallani.

A hangszedők 29675Ft-tól elérhetők a Bártfay Audio Kft. bemutatótermében, és annak viszonteladóinál.

Copyright © 2018 Audioland. Minden jog fenntartva.